Tintinism 2021

Den fjortonde volymen av Tintinföreningens årsbok släpps i slutet av maj. I årets upplaga finns inget särskilt tema, utan innehållet spretar lustfyllt åt olika håll med djupdykningar i vitt skilda ämnen. Boken inleds med en presentation av kapten Haddocks fantasifulla språkbruk, sedan bjuds på artiklar om Hergés försök att få Tintin i Sovjet omtryckt, om Robert Sexé som en möjlig förebild till Tintin, en studie i de borduriska bilarna, en genomgång av de populära Pop-Hop-böckerna, artiklar om djurlivet och framför allt fåglarna i äventyren, en nördig genomgång av tobaken i Tintinalbumen med mycket mera! Två artiklar tar dessutom upp Tintinutgivningen i vårt nordiska grannland Island.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *