Tintinism 2022

Den femtonde volymen av Tintinföreningens årsbok släpps i början på juni. Årsboken innehåller som vanligt en tintinologisk mix av artiklar. Den inleds dock med tonvikt åt litteratur: två intressanta intervjuer med Hergé om hans läsning i barndomen och i vuxen ålder samt en studie av  Tintin och Sherlock Holmes. Vi tillåter oss även att spekulera i vad som händer mellan de olika äventyren och vilka äventyr som Hergé kunde ha tecknat ifall han hade levt i dag. Sedan får vi veta mer om Tintin i hajsjön, den tecknade långfilmen från 1972 som fyller femtio år i år. Och så demaskerar vi den mystiska Kih-Oskh-ligan… med mycket mera!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *