Tintinism 2020

Den trettonde volymen av Tintinföreningens årsbok kommer att släppas i slutet av maj. Årets upplaga har inget övergripande tema, utan består av en härlig blandning av artiklar om Hergé och Tintin. Av särskilt intresse är den läsvärda intervjun med Hergé från 1979, som vi tacksamt fått lov att publicera på svenska av den legendariske belgiske radio- och TV-personligheten Jacques Mercier. Dessutom undfägnas vi den enda intervjun som någonsin gjordes med Hergés första hustru Germaine Kieckens. Utöver detta bjuder årsboken på artiklar om Hergés katter, om de olika statisterna i Tintinalbumen, om gorillan Ranko, om Hergés medarbetare Bob De Moor och mycket mer. Slutligen berättar vi om den bortglömda följetongen i Sveriges Radio från 1961!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *