Tintinism 2019

Den tolfte volymen av Tintinföreningens årsbok släpptes på årsmötet i maj. Den fokuserar delvis på månlandningen med anledning av 50-årsjubileet sedan människan tog de första stegen på månen i juli 1969. Flera artiklar handlar om Hergés dokumentation, om verklighetsanknytningen i serien och om personliga upplevelser av månäventyret och månlandningen. Förutom det innehåller årsboken som vanligt en härlig blandning av olika ­artiklar om Hergé och Tintin. Vi lyfter särskilt fram Benoît Peeters djuplodande intervju med Hergé från 1977, som för första gången någonsin trycks i översättning. Glädjande är också två danska bidrag som visar på bredden i det nordiska intresset för Tintin – samt en specialskriven fransk artikel om de många faktaböcker som getts ut om Tintin och Hergé.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *