Tintinism 2024

Den sjuttonde volymen av Tintinföreningens årsbok släpptes i mitten av maj och inleds med en längre artikel som tar upp Hergés relation till konst och hur detta konstintresse påverkade både Tintin och hans eget liv. Årsboken innehåller även några intressanta analyser skrivna av franskspråkiga 
tintinologer: om meteorologin i Tintins äventyr, om Tintin i Anderna, om riddaren av Hadoque samt om Tintin på Färöarna. Det är alltid roligt att kunna sprida annars svåråtkomliga texter till svenska tintinofiler. Men merparten av texterna är som vanligt skrivna av svenska författare: artiklar om Laszlo Carreidas, om Tintins karaktär och scoutanda, om Castafiores parfym, om flygplatserna i Tintins värld med mera!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *