Tintin Filmfestival

FilmfestivalTINTIN FILMFESTIVAL
Lördag-söndag 24-25 oktober på Klarabiografen, Kulturhuset i Stockholm!

Tintin Filmfestival med hedersgäster Jean-Pierre Talbot (lördag) och Tomas Bolme, Bert-Åke Varg & Lars Edström (söndag)!

Helgen den 24-25 oktober blir det två dagars filmfestival till Tintins ära! Vi vågar utlova spännande filmer och intressanta samtal.

Filmfestivalen arrangeras av Generation T – Den svenska Tintinföreningen och Serieteket!

* * *

LÖRDAG 24 OKTOBER
Den första festivaldagen viks åt vår hedersgäst: Jean-Pierre Talbot!
Vi kommer att visa de båda spelfilmerna Tintin i piraternas våld (1961) och Tintin och de blå apelsinerna (1964) och få höra historien om filminspelningen av Tintin själv!
Jean-Pierre Talbot är den ende skådespelare som på bio spelat rollen som Tintin av kött och blod. Han gör nu sitt första Sverigebesök, speciellt inbjuden av Generation T. Passa på att träffa denne legendar i Tintinhistorien!

Vi inleder dock lördagens begivenhet med att visa den allra första Tintinfilmen: dockfilmen Krabban med guldklorna (1947) med svensk text.

OBS! Lördagen viks åt Jean-Pierre Talbot och hans Tintinfilmer. Talbot är bara på plats på lördagen!

SÖNDAG 25 OKTOBER
Den andra festivaldagen viks åt Belvisions tecknade filmer från 60- och 70-talet.

Vi kommer att visa några tidiga Belvisionfilmer med svensk originaldubb: Månen tur och retur (1959) och Den mystiska stjärnan (1962) med SVT:s originaldubb.
Dagen till ära kommer tre av de svenska rösterna att finnas på plats på söndagen: Tomas Bolme (Tintin), Bert-Åke Varg (Dupondtarna) och Lars Edström (professor Kalkyl)!

Därefter visar vi Belvisions båda tecknade långfilmer: Solens tempel (1969) med svensk originaldubb  samt Tintin och hajsjön (1972) med svensk originaldubb.

OBS! Söndagen viks åt Belvisions Tintinfilmer. Bolme, Varg och Edström är bara på plats på söndagen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.