Årsmöte 2013

Årsmöte & gästföredrag LÖRDAG 25 MAJ kl 15.00–20.00

Tintinföreningen Tintinföreningen fyller sex år och håller sitt sjätte årsmöte på Kulturhuset. Förutom formalia i vanlig ordning har vi den stora glädjen att presentera årets inbjudna hedersgäst:

den franske författaren, serieskaparen och Tintinexperten Benoît Peeters!

Benoît Peeters är känd för många svenska Tintinvänner som författaren till praktverket Hergé. Boken om Tintin och hans skapare från 1983. Betydligt fler titlar om Hergé och Tintin finns utgivna på franska, däribland Hergé – Les débuts d’un illustrateur (1987) som skildrar den unge Hergés utveckling som tecknare; Les Bijoux ravis (1984) som analyserar Castafiores juveler ruta för ruta; samt den kritikerrosade biografin Hergé. Fils de Tintin (2002) som även har getts ut på engelska: Hergé. Son of Tintin.

Vi är mycket glada och hedrade att Benoît Peeters vill komma till Stockholm och berätta om sitt förhållande till Tintin och Hergé, som han dessutom intervjuade i december 1982 några månader före mästarens bortgång. Han kommer att hålla föredraget ”Hergé igår och idag” samt självklart svara på alla Tintinvännernas frågor samt signera böcker.

Information om årsmötet och efterföljande middag har mejlats ut till alla medlemmar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.