Tintinism 2018

Tintinism-2018Den elfte volymen av den svenska Tintinföreningens årsbok, Tintinism 2018, släpptes på föreningens årsmöte den 26 maj. Boken inleds med en exklusiv översättning av en intervju med Hergé från 1978. Huvudnumret är en komplett översättning av de samtal, intervjuer och ögonblicksbilder med Tintin och Milou från Le Petit Vingtième 1930–37 med sällan publicerade Hergébilder. Dessutom innehåller årsboken en artikel om den danske scouten Palle Huld, som skulle kunna vara förebilden till Tintin. Vidare en djuplodande artikel om den fasansfulla snömannen (yetin) och forskaren Bernard Heuvelmans som bistod Hergé med fakta i ämnet. Vi presenterar även en omfattande essä om Hergés berömda klara linje och hur andra serietecknare förvaltat 
teckningsstilen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *